Textul de mai jos este preluat de pe situl microsoft.com

Tracert determina calea catre o destinatie trimitand mesaje ce solicita raspuns (Echo Request) de tip Internet Control Message Protocol (ICMP) catre destinatia respectiva, crescand incremental valorile TTL. Calea afisata este o lista a interfetelor routerelor apropiate ale routerelor aflate in calea dintre gazda sursa si destinatie. O interfata apropiata este interfata routerului aflat cel mai aproape de gazda expeditoare aflata in cale. Fara mentionarea unor parametri, comanda tracert va afisa sectiunea de ajutor pentru aceasta.


Sintaxa

tracert [ -d] [ -h NumarMaximHopuri] [ -j ListaGazde] [ -w Timeout] [ NumeTinta]

Parametri

-d : Opreste tracert in incercarea de a rezolva adresele IP ale routerelor intermediare in numele acestora. Acest lucru poate grabi afisarea rezultatelor tracert.

-h NumarMaximHopuri : Specifica numarul maxim de hopuri aflate in calea pana la tinta (destinatie). Implicit, acesta este de 30 hopuri.

-j ListaGazde :Specifica ca mesajele Echo Request sa utilizeze optiunea Loose Source Route (LSRR) in headerul IP cu setarea destinatiilor intermediare specificata in ListaGazde. Cu LSRR, destinatiile imediate succesive pot fi separate printr-unul sau mai multe routere. Numarul maxim de adrese sau nume in lista gazde este 9. ListaGazde (HostList) consta intr-o serie de adrese IP separate prin spatii.

Loose Source Routing (denumit si LSRR, insemnand Loose Source and Record Route) este o optiune aflata intr-un header IP ce-ti permite sa specifici o lista de adrese IP pe care sa o parcurga in calea pana la destinatie. Daca specifici LSRR, pachetul trebuie sa treaca prin adresele IP ca destinatii intermediare. Aceste destinatii intermediare sunt responsabile pentru redirectionarea catre urmatoarea destinatie (intermediarea sau finala).

-w Timeout : Specifica durata in milisecunde pentru a astepta mesajul de raspuns (Echo Reply) sau timp depasit (Time Exceeded) de tip ICMP, corespunzatoare unui mesaj cerere raspuns (Echo Request). Daca acesta nu este primit in timpul specificat, un asterisc (*) va fi afisat. Durata timeout implicita este 4000 (4 secunde).

NumeTinta : Specifica destinatia, identificata prin adresa IP sau numele gazda.

-? : Afiseaza sectiunea de ajutor in fereastra de comanda (command prompt)

Nota: Pentru a urmari o cale si a furniza latenta retelei si pierderea de pachete pentru fiecare router si legatura din cale, utilizeaza comanda pathping. Aceasta comanda este disponibila doar daca protocolul Internet Protocol (TCP/IP) este instalat ca si componenta in propietatile placii de retea in Network Connections.

Exemple

Pentru a urmari o cale catre o gazda denumita traceroute.ro, tasteaza:
tracert traceroute.ro

Pentru a urmari o cale catre o gazda denumita traceroute.ro si prevenind rezolvarea fiecarei adrese IP in numele acesteia, tasteaza:
tracert -d traceroute.ro

Pentru a urmari o cale catre o gazda denumita traceroute.ro utilizand ruta LSRR 10.12.0.1-10.29.3.1-10.1.44.1, tasteaza:
tracert -j 10.12.0.1 10.29.3.1 10.1.44.1 traceroute.ro


Click aici pentru a reveni la TRACEROUTE.RO

Adresa IP, server proxy, comenzi cmd IP ADRESAMEAIP.RO
Test viteza internet. Afla ce largime de banda ai VITEZAMEA.RO
Trimite un Ping din Romania catre orice destinatie PINGME.RO
Whois domenii web (orice TLD), adrese IP, inregistrari DNS MyWhois.RO
Google PageRank, Alexa Rank si linkuri pe Yahoo, Google si MSN MyRANK.RO
Aparate Foto