Traceroute este un utilitar ce urmareste pachetele trimise de calculatorul tau (in cazul TRACEROUTE.RO, de catre serverul pe care acesta este gazduit), catre o gazda pe Internet, aratand prin cate hopuri trec pachetele pentru a ajunge la gazda respectiva si in cat timp.

Daca vizitezi un sit web si paginile se incarca incet, poti utiliza traceroute-ul pentru a afla unde apar intarzierile.

Traceroute-ul original este un utilitar Unix, dar astazi aproape toate platformele dispun de ceva similar. Windows-ul include un utilitar traceroute denumit tracert.
In Windows, poti rula tracert selectand Start->Run ..., si apoi introducand comanda tracert urmata de catre numele de domeniu sau adresa IP catre care doresti sa verifici ruta.

De exemplu tracert www.traceroute.ro

O alta modalitate consta in deschiderea Comand Prompt (Start->Run->cmd sau Start->Run->command, in functie de versiunea Windows pe care o ai) si tastarea comenzii tracert in fereastra deschisa.

Utilitarele traceroute functioneaza prin trimiterea de pachete cu TTL (time-to-live) scazut. Valoarea TTL specifica prin cate hopuri poate trece pachetul inainte de a fi returnat. Cand un pachet nu poate ajunge la destinatie din cauza unei valori prea scazute a TTL, ultima gazda returneaza pachetul si se identifica. Prin trimitea unei serii de pachete si cresterea valorii TTL cu fiecare pachet succesiv, traceroute afla care sunt toate gazdele intermediare.


Click aici pentru a reveni la TRACEROUTE.RO

Adresa IP, server proxy, comenzi cmd IP ADRESAMEAIP.RO
Test viteza internet. Afla ce largime de banda ai VITEZAMEA.RO
Trimite un Ping din Romania catre orice destinatie PINGME.RO
Whois domenii web (orice TLD), adrese IP, inregistrari DNS MyWhois.RO
Google PageRank, Alexa Rank si linkuri pe Yahoo, Google si MSN MyRANK.RO
Aparate Foto